10 augusti 2011

Köpte kantareller idag av Porntipa och så skulle jag förvälla dom, vilket jag aldrig har gjort, då är det tur man har expertishjälp!!!
Var ju inte svårt precis MEN när det rör sig om nått så fantastiskt, utsökt gott som kantareller så vill man fan inte göra fel!!!
Tack mamma Gun :)

Passade även på att slänga ihop en pizza idag eftersom jag hade kvar av röran från igår som jag hade i pirogerna.
Den blev riktigt god faktiskt och nu har jag ännu fler matlådor i frysen.
Undra just hur länge denna kreativa sida hos mig kommer att hålla i sig??
Jag gillar den!!!
Nu ser jag fram emot den där kräftskivan som jag kommer att bli bjuden på,
då ska jag ta med en kantarell- och västerbottensostpaj!!
Misstänker att jag kommer bli överöst med inbjudningar nu :)

Kantarell- och västerbottensostpaj

Pajdeg:
3dl vetemjöl
100g smör
1 ägg
1 krm salt

Blanda till degen och ställ in den en kvart i kylen.
                                       Tryck ut den i formen.
Förgrädda pajskalet i 225 grader ca 10 minuter

Fyllning:
1 liter färska kantareller el. 3 dl förvällda
2 msk smör
1 krm timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven Västerbottensost
3 ägg
3 dl vispgrädde

Fräs kantarellerna i smöret,
tillsätt kryddorna och häften av saltet.
Lägg i svampen i formen.
Blanda ihop ägg, vispgrädde och hälften av osten och resten av saltet.
Strö resten av osten över pajen.
grädda i ca 40min.

Himmelskt gott!!

Inga kommentarer: