06 mars 2009

Puberteten

Ja det är lika bra att inse att dottern håller på att bli stor då man fått en informationsbok om puberteten i brevlådan. På kuvertet stod det: "Se upp mamma - jag håller på att bli tonåring" Jag och Malou har läst igenom den och det jag störde mig på då jag läste boken var: "Se upp mamma - jag håller på att bli tonåring"... Papporna då? Får dom nått "se upp pappa"??!! Nääääeee Menar dom då att jag som mamma skulle ha mindre koll vad som händer som tjej då man kommer i puberteten än vad pappan har? Eller behöver han inte informeras? Vet pappor mer om mens och sånt än vad mammor gör eftersom dom inte får reklambladet? I boken nämner de också flera gånger: "Prata med din mamma" Men hallå? Varför skulle dom inte kunna prata med sin pappa? Varför nämns inte pappan överhuvudtaget???!!! Istället för mamma och pappa så står det mamma, skolsköterska, syster eller så kompis... (Jag såg då ingenstanns att pappan nämdes) Jättemärkligt... Har vi inte kommit längre än så? Till och med då det står om att köpa bindor så står det: "Prata med din mamma" Jisses!!! Pappor kan nog köpa bindor dom också!!! Om dom nu anser att pappor inte kan något om detta ämne så det är totalt lönlöst att prata med dom så kanske dom borde satsa på att informera dom lite mer istället... eller??

2 kommentarer:

Emily sa...

Värdelös skit. Sen jagfick barn har jag insett att dethär med jämställdhet inte existerar. Vi mammor är i huvudsak ansvarig för vra barn, papporna får däremot gärna figurera i bakgrunden som någon rolig lekfarbror. Jag blir så förbannad när fol skryter över att Jocke är en sååååån braaaa pappa, eftersom "han tar hand om Nikki så mycket"
Ska han få ett diplom också? Tror inte någon säger att jag är en såååån braaaa mamma för att jag "tar hand om Nikki så mycket" Eller?

Hanna sa...

Men så sjuuuuukt! Verkligen totalt värdelös, är det så jävla illa i Sverige idag?!

Att farsan inte ens nämns är ju värdelöst, jag blir sjukt upprörd ju!